
Urządzenia i Akcesoria
Ryż na parze z wieprzowiną (Pudding ryżowy)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
Słodki sos chili
-
2 łyżki czerwonego sosu chili
-
1 łyżka ketchupu
-
30 g cukru
-
100 g wody
-
½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Pudding ryżowy
-
450 g ryżu białego, kleistego krótkoziarnistego, np. ryżu do sushi
-
50 g sosu sojowego
-
30 g cukru
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
200 g chudego mięsa wieprzowego, bez ścięgien pokrojonego w paski (5 x 1 x 0,5 cm)
-
30 g oleju
-
12 - 15 grzybów shiitake, suszonych (ok. 20 g), namoczonych, pokrojonych w paski
-
50 g krewetek, suszonych (opcjonalnie)
-
600 g wody
-
5 gałązek kolendry, świeżej posiekanej, do dekoracji
-
10 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych posiekanych, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
278 kcal /
1163 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pierożki shaomai
2 godz.
Warzywa gotowane na parze (w stacji Thermomix Friend®)
35 min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 godz. 15 min
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min
Makaron penne z małżami
1 godz. 5 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 godz. 20 min
Shake bez laktozy
40 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9 godz. 15 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min