Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek

Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek

4.4 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • 24 krewetki, surowe, obrane oczyszczone
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g ogórków zielonych, nieobranych, pokrojonych na kawałki
  • 1 cytryna ekologiczna, pokrojona w plastry, każdy plaster pokrojony w ćwiartki
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 200 g mleka
  • 40 g mąki pszennej
  • 2 łyżki koperku, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 175 kcal / 733 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...