Urządzenia i Akcesoria
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli morskiej
-
24 krewetki, surowe, obrane oczyszczone
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
500 g ogórków zielonych, nieobranych, pokrojonych na kawałki
-
1 cytryna ekologiczna, pokrojona w plastry, każdy plaster pokrojony w ćwiartki
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
200 g mleka
-
40 g mąki pszennej
-
2 łyżki koperku, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
733 kJ /
175 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 godz. 15 min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1 godz.
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min