Sos maślany (sos beurre blanc)
TM6 TM5

Sos maślany (sos beurre blanc)

3.3 (10 ocen)

Składniki

  • 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 25 g białego octu winnego
  • ½ łyżeczki soli
  • 250 g masła, bardzo zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
2623.6 kJ / 627.1 kcal
Białko
1.3 g
Węglowodany
3.9 g
Tłuszcz
67.6 g
Tłuszcz nasycony
42.8 g
Błonnik
0.6 g
Sód
400.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy