Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g białego wina, wytrawnego
- 25 g białego octu winnego
- ½ łyżeczki soli
- 250 g masła, zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1306.1 kJ / 312.2 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 200 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos holenderski
15min
Kremowy dressing francuski
10min
Pikantne aïoli
15min
Sos salvitxada
1h 25 min
Sos maltański
10min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos z czerwonego wina
40min
Brazylijskie trufle z mango
3 Std. 45 Min
Sos berneński
15min
Klopsy królewieckie
2 Std. 10 Min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos koperkowy
15min