
Urządzenia i Akcesoria
Sos maślany (sos beurre blanc)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
300 g
Składniki
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
25 g białego octu winnego
-
½ łyżeczki soli
-
250 g masła bardzo zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
627.1 kcal /
2623.6 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
67.6 g
Węglowodany
3.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
42.8 g
Sód
400.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska