
Urządzenia i Akcesoria
Sos maślany (sos beurre blanc)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
300 g
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
białego octu winnego25 g
-
soli½ łyżeczki
-
masła bardzo zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę250 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
627.1 kcal /
2623.6 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
67.6 g
Węglowodany
3.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
42.8 g
Sód
400.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Remoulade
10 min
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Sos serowy Mornay
10 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Warzywa w sosie holenderskim
1 godz. 10 min
Sos berneński
15 min
Sos holenderski
15 min