Urządzenia i Akcesoria
Sos maślany (sos beurre blanc)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
300 g
Składniki
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
25 g białego octu winnego
-
½ łyżeczki soli
-
250 g masła bardzo zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
400.1 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
2623.6 kJ /
627.1 kcal
Tłuszcz
67.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
42.8 g
Węglowodany
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Karmelizowany por
20 min
Warzywa w sosie holenderskim
1 godz. 10 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Purée ziemniaczane
50 min
Sos beszamelowy
15 min
Sos holenderski
15 min