
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenny gulasz z jagnięciny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki400 g
-
białego wina, wytrawnego250 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry300 g
-
zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki200 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego200 g
-
cebulek perłowych marynowanych10
-
wody200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294 kcal /
1231 kJ
Białko
26.9 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
23.7 g
Błonnik
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Curry z wołowiną
45 min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min