Urządzenia i Akcesoria
Wiosenny gulasz z jagnięciny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
-
200 g zielonego groszku, świeżego, mrożonego, uprzednio rozmrożonego200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
10 cebulek perłowych marynowanych
-
200 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.9 g
Kalorie
1231 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
8.4 g
Węglowodany
23.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Curry z wołowiną
45 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min