Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g jagnięciny, pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
- 250 g białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 70 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 10 cebulek perłowych, marynowanych
- 200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1231 kJ / 294 kcal
- Białko
- 26.9 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz cielęcy
1h 15 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2小时
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45 min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1h 45 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1小时 30 分钟
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Gulasz poleszucki
1h 15 min
Sauté z cielęciny
1óra 25p
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1h 15 min