
Urządzenia i Akcesoria
Sos z octu balsamicznego i musztardy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek, extra virgin240 g
-
musztardy francuskiej50 g
-
octu balsamicznego50 g
-
cukru (opcjonalnie)2 łyżeczki
-
mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu)2 łyżki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
374.1 kcal /
1565.4 kJ
Białko
0.5 g
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
482.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Malinowy winegret
72 godz.
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Sos balsamiczny
25 min
Oliwa bazyliowa
20 min
Sos jogurtowy
5 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Sos winegret
5 min