![Sos z octu balsamicznego i musztardy Sos z octu balsamicznego i musztardy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60F06B4A-D0CB-4E97-A169-1DB8E12DADF4/Derivates/AAA93F14-A346-4DAF-A1C5-CFCC53D18987.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 50 g musztardy francuskiej
- 50 g octu balsamicznego
- 2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
- 2 łyżki mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu)
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1565.4 kJ / 374.1 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 482.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Kremowy dressing francuski
10min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min
Sos balsamiczny
25min
Sos jogurtowy
5 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min
Sos winegret
5 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Tzatziki
15min