Wołowina w piwie po flamandzku

Wołowina w piwie po flamandzku

3.5 51 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1000 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1000 g piwa ciemnego bezalkoholowego
  • 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 20 g brązowego cukru
  • 20 g musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 kromka chleba pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g czerwonego octu winnego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 537 kcal / 2252 kJ
Białko 37.5 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...