Urządzenia i Akcesoria
Wołowina w piwie po flamandzku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1000 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1000 g piwa ciemnego bezalkoholowego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
20 g brązowego cukru
-
20 g musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kromka chleba pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g czerwonego octu winnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
37.5 g
Kalorie
2252 kJ /
537 kcal
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Curry z wołowiną
45 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min