
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 80 g masła pokrojonego na kawałki
- 1000 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1000 g piwa ciemnego bezalkoholowego
-
2 - 3
gałązki tymianku, świeżego
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 2 liście laurowe, suszone
- 20 g brązowego cukru
- 20 g musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 kromka chleba pokrojonego w 1 cm kostkę
- 20 g czerwonego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 537 kcal / 2252 kJ
- Białko
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Curry z wołowiną
45 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min