Wołowina w piwie po flamandzku
TM6 TM5

Wołowina w piwie po flamandzku

3.5 (48 ocen)

Składniki

  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 80 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1000 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1000 g piwa ciemnego, bezalkoholowego
  • 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
    lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 20 g brązowego cukru
  • 20 g musztardy (np. Sarepskiej lub Dijon)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 kromka chleba, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g czerwonego octu winnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2252 kJ / 537 kcal
Białko
37.5 g
Węglowodany
25.1 g
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy