
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
5 porcji
Składniki
-
szafranu1 szczypta
-
gorącej wody2 łyżki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek20 g
-
jagnięciny łopatki, pokrojonej na 3 cm kawałki600 g
-
wody200 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata150 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
441 kcal /
1849 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska