
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
5 porcji
Składniki
-
1 szczypta szafranu
-
2 łyżki gorącej wody
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
600 g jagnięciny łopatki, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
200 g wody
-
150 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
441 kcal /
1849 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 godz.
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min