Urządzenia i Akcesoria
Królik w sosie "Marengo"
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli szalotki przekrojonych na pół
-
20 - 30 g oliwy z oliwek
-
600 g mięsa z królika, bez kości w ok. 2 cm kawałkach, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
-
600 g pieczarek
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
250 g krojonych pomidorów, z puszki bez skóry, odsączonych z zalewy
-
10 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno posiekanej
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka soli gruboziarnistej plus dodatkowa ilość do posypania pieczarek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
46.7 g
Kalorie
1989 kJ /
475 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gęś faszerowana
4 godz. 50 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Potrawka z królika i purée z batatów
1 godz. 15 min
Wielkanocny pasztet z królika
3 godz.
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min