Urządzenia i Akcesoria
Królik w sosie "Marengo"
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli szalotki przekrojonych na pół
-
20 - 30 g oliwy z oliwek
-
600 g mięsa z królika, bez kości w ok. 2 cm kawałkach, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
-
600 g pieczarek
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
250 g krojonych pomidorów, z puszki bez skóry, odsączonych z zalewy
-
10 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno posiekanej
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka soli gruboziarnistej plus dodatkowa ilość do posypania pieczarek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
46.7 g
Kalorie
1989 kJ /
475 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Bulion rybny
1 godz.
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 godz. 30 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.