Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g szalotek, przekrojonych na pół
- 20 - 30 g oliwy z oliwek
- 600 g mięsa z króilka, w kawałkach (2 cm), bez kości, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 600 g pieczarek
- 100 g białego wytrawnego wina
- 250 g krojonych pomidorów z puszki, bez skóry, odsączonych z zalewy
- 10 gałązek natki pietruszki, tylko liście, drobno pokrojonej
- 2 łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej, plus dodatkowa ilość do posypania pieczarek
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 46.7 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Pstrąg marynowany
25 Std. 35 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
1 Std. 40 Min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 Std. 40 Min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1h 10 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10 min
Wielkanocny pasztet z królika
3 godz.
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 Std. 5 Min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 Std. 5 Min