![Królik w sosie 'Marengo' Królik w sosie 'Marengo'](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/160712_0-20-1498-1498.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g szalotek, przekrojonych na pół
- 20 - 30 g oliwy z oliwek
- 600 g mięsa z króilka, w kawałkach (2 cm), bez kości, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 600 g pieczarek
- 100 g białego wytrawnego wina
- 250 g krojonych pomidorów z puszki, bez skóry, odsączonych z zalewy
- 10 gałązek natki pietruszki, tylko liście, drobno pokrojonej
- 2 łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej, plus dodatkowa ilość do posypania pieczarek
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 46.7 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 Min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 Std. 30 Min
Kurczak w winie
1óra 50p
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 Std. 10 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1óra 50p
Gulasz z sarniny z czekoladą
9h 30min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 Std. 40 Min
Roladki z piersi indyka
2h 30min
Sauté z cielęciny
1h 25 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1h 20min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 Std. 10 Min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min