
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g wody
- 160 g ryżu
- 100 g marchewki pokrojonej w ok. 1 cm plastry
- 100 g cukinii pokrojonej w ok. 1 cm plastry
- 400 g czerwonej papryki (300 g, pokrojonej w ok. 1 cm paski i 100 g, pokrojonej na kawałki)
- 150 g pieczarek pokrojonych w ok. 5 mm plastry
- 30 g octu balsamicznego
- 20 g brązowego cukru
- 30 g miodu
- 40 g sosu sojowego
- 150 g ananasa, świeżego pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 szczypty pieprzu syczuańskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 169.4 kcal / 709.1 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warzywa w sosie holenderskim
1 Std. 10 Min
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9 Std. 15 Min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50 Min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 Std. 20 Min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 Std.
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Ryż śródziemnomorski
50 Min
Curry warzywne z ryżem
1 Std.
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 Std.
Kuskus z warzywami
40 Min
Makaron po liguryjsku
45 Min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45 Min