Koncentrat bulionu wołowego
TM5 TM6

Koncentrat bulionu wołowego

4.9 (75 ocen)

Składniki

  • 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
  • 300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 150 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku), tylko liście
  • 150 g soli gruboziarnistej
  • 40 - 50 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 - 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 - 2 owoce jałowca

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
2420 kJ / 578 kcal
Białko
82 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
8.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy