Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
- 300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku), tylko liście
- 150 g soli gruboziarnistej
- 40 - 50 g czerwonego wina, wytrawnego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 - 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 - 2 owoce jałowca
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2420 kJ / 578 kcal
- Białko
- 82 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sól warzywna
5 min
Koncentrat bulionu rybnego
20min
Koncentrat bulionu drobiowego
45min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30min
Koncentrat bulionu cielęcego
1h 20min
Koncentrat bulionu z kaczki
20min
Koncentrat bulionu mięsnego
45min
Cukier waniliowy
72 Std.
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25min
Koncentrat bulionu grzybowego
25min
Koncentrat bulionu warzywnego
45min
Masło klarowane
15 Min