Koncentrat bulionu wołowego

Koncentrat bulionu wołowego

4.9 83 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 słoik

Składniki

  • 30 g sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 150 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku), tylko liście
  • 150 g soli gruboziarnistej
  • 40 - 50 g czerwonego wina, wytrawnego
    40 - 50 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 - 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 - 2 owoce jałowca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Białko 82 g
Kalorie 2420 kJ / 578 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 8.6 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...