Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu wołowego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 słoik
Składniki
-
30 g sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku), tylko liście
-
150 g soli gruboziarnistej
-
40 - 50 g wody40 - 50 g czerwonego wina, wytrawnego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 - 2 ziarna ziela angielskiego
-
1 - 2 owoce jałowca
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
82 g
Kalorie
2420 kJ /
578 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
8.6 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Masło klarowane
15 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min
Przyprawa uniwersalna
5 min