Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z sarniny z czekoladą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Marynata
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g selera naciowego pokrojonego w 3 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
350 g czerwonego wina wytrawnego
-
500 g sarniny pokrojonej w 3 cm kostkę
Gulasz
-
35 - 40 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
150 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego w 3 mm plastry
-
½ łyżeczki soli
-
30 g przecieru pomidorowego
-
5 owoców jałowca
-
5 ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
50 g żurawiny, suszonej
-
natka pietruszki, świeża ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
762.8 mg
Białko
32.5 g
Kalorie
1766.8 kJ /
422 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Wielkanocny pasztet z królika
3 godz.
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min