Gulasz z sarniny z czekoladą

Gulasz z sarniny z czekoladą

2.7 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Marynata
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • selera naciowego pokrojonego w 3 mm plastry
    70 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • czerwonego wina wytrawnego
    350 g
  • sarniny pokrojonej w 3 cm kostkę
    500 g
Gulasz
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    35 - 40 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
    150 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego w 3 mm plastry
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • przecieru pomidorowego
    30 g
  • owoców jałowca
    5
  • ziaren pieprzu czarnego
    5
  • skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • żurawiny, suszonej
    50 g
  • natka pietruszki, świeża ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 422 kcal / 1766.8 kJ
Białko 32.5 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 762.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...