
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z sarniny z czekoladą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Marynata
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
selera naciowego pokrojonego w 3 mm plastry70 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
czerwonego wina wytrawnego350 g
-
sarniny pokrojonej w 3 cm kostkę500 g
Gulasz
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki35 - 40 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku2
-
marchewki pokrojonej w 3 mm plastry150 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego w 3 mm plastry100 g
-
soli½ łyżeczki
-
przecieru pomidorowego30 g
-
owoców jałowca5
-
ziaren pieprzu czarnego5
-
skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
żurawiny, suszonej50 g
-
natka pietruszki, świeża ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422 kcal /
1766.8 kJ
Białko
32.5 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
762.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska