
Urządzenia i Akcesoria
Warzywa w sosie holenderskim
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Warzywa
-
500 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
650 - 750 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
-
500 g kalarepy pokrojonej w słupki
-
500 g marchewki pokrojonej w plasterki
-
150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
Sos holenderski
-
60 g białego wina
-
30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
2 łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g jogurtu naturalnego
-
15 g liści bazylii, świeżych pociętych w paski
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483 kcal /
2020.9 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
25.3 g
Węglowodany
55.7 g
Błonnik
12.7 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Sód
1312.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OSZCZĘDNIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1h
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50min
Zapiekanka z kalafiora
55min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1h
Suflety kalafiorowe
55min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1h
Sałatka z białych szparagów
3h
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55min
Kremowy dressing francuski
10min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1h
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h