Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa z serem pleśniowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
15 g masła
-
30 g mąki pszennej
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
300 g sera rokpol lub innego sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2035 mg
Białko
20 g
Kalorie
1517 kJ /
362 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Zupa z chleba
20 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Wodzionka
25 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa cebulowa
1 godz.