
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa z serem pleśniowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
15 g masła
-
30 g mąki pszennej
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
300 g sera rokpol lub innego sera z niebieską pleśnią, pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
362 kcal /
1517 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
2035 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Kokosowy chłodnik z awokado
15 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa z chleba
20 min
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pieczarek
20 min