
Urządzenia i Akcesoria
Karbinadle z żymłą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 sztuk
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
500 g mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
150 - 170 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas (ok. 2 filety), odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na kawałki
-
30 - 40 g bułki tartej
-
1 jajko
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna ilość do obtoczenia kotletów
-
8 bułek (np. kajzerek), do podania
-
musztarda łagodna, do posmarowania bułek
-
1 - 2 ogórki kiszone pokrojone w 2 mm plastry
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
437 kcal /
1829.6 kJ
Białko
23.1 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
645.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska