Urządzenia i Akcesoria
Karbinadle z żymłą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 sztuk
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
500 g mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
150 - 170 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas (ok. 2 filety), odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na kawałki
-
30 - 40 g bułki tartej
-
1 jajko
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna ilość do obtoczenia kotletów
-
8 bułek (np. kajzerek), do podania
-
musztarda łagodna, do posmarowania bułek
-
1 - 2 ogórki kiszone pokrojone w 2 mm plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
645.8 mg
Białko
23.1 g
Kalorie
1829.6 kJ /
437 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
39.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 min
Remoulade
10 min
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Zasmażka
10 min
Szary sos polski
10 min
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Kokosowe lassi
5 min
Wodzionka
25 min
Moczka
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min