Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g rodzynek
- 200 g wody, gorącej
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek
- 50 g białego octu winnego
- 200 g pomidorów, dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
- 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 2 - 3 szczypty soli
- 25 g cukru
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, drobno posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 392.7 kJ / 93.9 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 41.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos warzywny (ortolana)
1h 5min
Sos amatriciana
50min
Sos salvitxada
1h 25min
Dressing orientalny
10min
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1 godz. 15 min
Makaron w sosie pomidorowo-ziołowym
50min
Sos romesco
1h 25min
Pasta Taramosalata
15min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos paprykowy z salami
45 Min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos arrabbiata
40 Min