
Urządzenia i Akcesoria
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Roladki
-
pomarańczy ekologicznej½
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu70 g
-
rozmarynu, suszonego¾ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ¾ łyżeczki
-
polędwiczek z cielęciny (6 szt., 120 g każda), rozbitych na 2-3 mm kotlety720 g
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
Sos i dodatki
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (z ok. 4 pomarańczy)200 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
masła3 łyżki
-
wody300 g
-
marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki400 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę300 g
-
bobu, mrożonego (patrz wskazówka)400 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
soli plus opcjonalnie dodatkowa ilość do podania warzyw½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
389 kcal /
1628.7 kJ
Białko
37.2 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
32.2 g
Błonnik
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska