Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą

Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą

3.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

Roladki
  • ½ pomarańczy ekologicznej
  • 150 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na kawałki
  • 70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ¾ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 720 g polędwiczek z cielęciny (6 szt., 120 g każda), rozbitych na 2-3 mm kotlety
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
Sos i dodatki
  • 200 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (z ok. 4 pomarańczy)
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 3 łyżki masła
  • 300 g wody
  • 400 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 400 g bobu, mrożonego (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki soli plus opcjonalnie dodatkowa ilość do podania warzyw
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 389 kcal / 1628.7 kJ
Białko 37.2 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 32.2 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...