Cebule faszerowane wątróbką

Cebule faszerowane wątróbką

3.9 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 porcji

Składniki

  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 1500 g wody
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • 80 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 6 cebul (ok. 160 g każda)
  • 100 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 100 g wątróbek drobiowych oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 152.2 kcal / 636.6 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 4.9 g
Węglowodany 22.7 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 707.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...