Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1500 g wody
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 80 g kaszy gryczanej, prażonej
- 6 cebul (ok. 160 g każda)
- 100 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 20 g oleju rzepakowego
- 100 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636.6 kJ / 152.2 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 707.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forszmak klasyczny
1h 35 min
Bulion rybny
1h
Purée z kapusty i kasztanów
35 Min
Frittata z grzybami
45min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2u. 40min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1h 35 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9h 30min