Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1500 g wody
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 80 g kaszy gryczanej, prażonej
- 6 cebul (ok. 160 g każda)
- 100 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 20 g oleju rzepakowego
- 100 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 636.6 kJ / 152.2 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 707.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Jajka w kokilkach na parze
45 Min
Pstrąg marynowany
25h 35min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1h 45min
Bułki na parze
2 Std. 10 Min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 Min
Knelki z piersi kurczaka
1 Std. 20 Min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 Std. 10 Min
Kiszka ziemniaczana
4h 20 min
Kartacze z mięsem
1 Std.
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 Std. 40 Min
Kotlety z wątróbki
35 Min