Cebule faszerowane wątróbką
TM6 TM5

Cebule faszerowane wątróbką

3.9 (12 ocen)

Składniki

  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1500 g wody
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • 80 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 6 cebul (ok. 160 g każda)
  • 100 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 100 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
636.6 kJ / 152.2 kcal
Białko
6.6 g
Węglowodany
22.7 g
Tłuszcz
4.9 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
3.9 g
Sód
707.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy