![Southern-style pork and bean casserole Southern-style pork and bean casserole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/490286D7-0AB9-40F8-BFBD-B3E74E828074/Derivates/83EB9265-C3AF-486C-831D-D4E29A49F05A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g pork tenderloin, all visible fat removed and cut into pieces (2 cm)
- 150 g diced bacon
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 2 tsp ground smoked paprika
- ¼ tsp chilli powder
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp tomato paste
- 2 tsp English mustard
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 3 tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 tbsp natural yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1768.8 kJ / 421 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 16.8 g
- Sód
- 1750.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pork and apple cider stew
1 godz. 40 min
Hunters' stew
1 godz.
Beef stroganoff
35min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Beef cobbler with polenta dumplings
1 godz. 30 min
Beef ragu
1h 25min
Irish stew
1 godz. 30 min
Lamb spezzatino
1h 45min
Sausage and butter bean winter stew
25min
Chorizo and chicken pasta
50min
Beef "Burgundy"
40 min