Barley, bacon and chorizo soup

Barley, bacon and chorizo soup

4.6 125 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • bacon cut into cubes (2 cm)
    200 g
  • chorizo cut into slices (1 cm)
    200 g
  • brown onion cut into halves
    1
  • garlic cloves
    3
  • dried oregano to taste
    2 - 4 tsp
  • celery stalks cut into pieces (1 cm)
    3
  • carrots cut into pieces (1 cm)
    2
  • tomato paste
    80 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 - 2 tbsp
  • water
    1100 g
  • pearl barley
    200 g
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • fresh flat-leaf parsley for garnishing
    3 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1981.8 mg
Białko 17.4 g
Kalorie 1387.3 kJ / 330.3 kcal
Tłuszcz 14.7 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 27.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...