
Urządzenia i Akcesoria
Meatballs with tomato sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
Meatballs
-
bread fresh or stale, cut into pieces (see Tips)40 g
-
milk40 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only6 - 12 sprigs
-
garlic clove (opcjonalnie)1
-
beef mince400 g
-
eggs2
-
salt½ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
extra virgin olive oil for greasing
Tomato sauce
-
garlic clove1
-
brown onion cut into halves50 - 80 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
canned crushed tomatoes800 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
364.5 kcal /
1531 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
12.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
1106.7 mg