Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g beef fillet, trimmed
- fresh flat-leaf parsley, for garnishing
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 20 g salted butter
- 4 pieces streaky bacon (rindless), cut into pieces (3 cm)
- 8 pickling onions
- 200 g button mushrooms, cut into halves
- 2 dried bay leaves
- ground black pepper, to season
- 100 g red Burgundy wine (see Tips)
- 40 g tomato paste
- 2 carrots, peeled
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 300 g water
- 200 g potatoes, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 3 tbsp plain flour (see Tips)
- salt, to season
- crusty bread, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3037.4 kJ / 723.2 kcal
- Białko
- 58.7 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 1504 mg
Alternatywne przepisy
Chorizo and chicken pasta
50 min
Chicken and cashews
55 Min
Beef and mushroom hot pot
2h
Chicken cacciatore
50 min
Beef Burgundy
1h 45min
Chicken with sparkling wine cream sauce
1h 5min
Lamb and quinoa stew
1h
Lamb spezzatino
1h 45min
Beef stroganoff
35 Min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Chicken and sweet corn soup
30 min
Creamy honey mustard chicken
1h