Beef "Burgundy"

Beef "Burgundy"

4.2 149 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • beef fillet trimmed
    750 g
  • fresh flat-leaf parsley for garnishing
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    20 g
  • salted butter
    20 g
  • streaky bacon (rindless), cut into pieces (3 cm)
    4 pieces
  • pickling onions
    8
  • button mushrooms cut into halves
    200 g
  • dried bay leaves
    2
  • ground black pepper to season
  • red Burgundy wine (see Tips)
    100 g
  • tomato paste
    40 g
  • carrots peeled
    2
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • water
    300 g
  • potatoes peeled and cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • plain flour (see Tips)
    3 tbsp
  • salt to season
  • crusty bread to serve (see Tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 723.2 kcal / 3037.4 kJ
Białko 58.7 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 32.5 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 1504 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...