Beef Burgundy

Beef Burgundy

4.1 81 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • brown onion cut into halves
    250 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    1 sprig
  • fresh thyme
    1 sprig
  • olive oil
    20 g
  • shortcut bacon rashers cut into strips (approx. 3 x 1 cm)
    200 g
  • beef chuck steak cut into cubes (3-4 cm)
    800 g
  • plain flour
    1 tbsp
  • dried bay leaf
    1
  • carrots cut into slices (5 mm)
    400 g
  • red Burgundy wine
    250 g
  • salt plus extra to taste
    1 tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • button mushrooms brushed clean and cut into halves
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 302.6 kcal / 1270.7 kJ
Białko 36.4 g
Tłuszcz 9.1 g
Węglowodany 8.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 1149.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...