Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh thyme
- 20 g olive oil
- 200 g shortcut bacon rashers, cut into strips (approx. 3 x 1 cm)
- 800 g beef chuck steak, cut into cubes (3-4 cm)
- 1 tbsp plain flour
- 1 dried bay leaf
- 400 g carrots, cut into slices (5 mm)
- 250 g red Burgundy wine
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 200 g button mushrooms, brushed clean and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1270.7 kJ / 302.6 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1149.4 mg
Alternatywne przepisy
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Beef stroganoff
35min
Beef and mushroom hot pot
2h
Beef goulash with dumplings
1h 45min
Pork fillet with mustard
35min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45min
Chicken cacciatore
50min
Hungarian goulash
1 Std. 30 Min
Irish stew
1 Std. 30 Min
Hunters' stew
1 Std.
Beef "Burgundy"
40min