
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion cut into halves
- 30 g olive oil plus extra for greasing and brushing
- 2 tsp ground cumin
- 1 tbsp ground cinnamon plus extra for dusting
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp fennel seeds
- 1 pinch saffron
- 500 g beef mince
- 80 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 20 g pine nuts plus extra for garnishing
- 150 g dried apricots cut into quarters
- 50 g sultanas (opcjonalnie)
- 1 lemon zest and juice
- 8 sheet filo pastry
- icing sugar for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 456.1 kcal / 1915.8 kJ
- Białko
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Błonnik
- 6 g