Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 8 fresh sage leaves
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 60 g butter, cut into cubes
- ½ fennel bulb, trimmed and thinly sliced
- 4 eschalots, peeled and cut into halves
- 2 shortcut bacon rashers, cut into strips
- 1 parsnip (approx.110 g), cut into pieces (2-3 cm)
- 2 carrots (approx. 90 g), cut into pieces (2-3 cm)
- 400 g pork fillet, cut into cubes
- 50 g pearl barley
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 300 g alcoholic apple cider
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 dried bay leaf
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3435.6 kJ / 821.2 kcal
- Białko
- 55.8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.4 g
- Błonnik
- 14.6 g
- Sód
- 505.6 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour meatballs with vegetables
50 Min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 Min
Southern-style pork and bean casserole
40min
Lamb spezzatino
1 Std. 45 Min
Beef, apricot and pine nut pastilla
1h 20min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 godz. 40 min
Sausage and butter bean winter stew
25 Min
Beef cobbler with polenta dumplings
1h 30min
Chicken and mushroom lasagne
1 godz. 55 min
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Beef spezzatino
1 Std. 45 Min
Beef "Burgundy"
40min