Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 8 fresh sage leaves
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 60 g butter, cut into cubes
- ½ fennel bulb, trimmed and thinly sliced
- 4 eschalots, peeled and cut into halves
- 2 shortcut bacon rashers, cut into strips
- 1 parsnip (approx.110 g), cut into pieces (2-3 cm)
- 2 carrots (approx. 90 g), cut into pieces (2-3 cm)
- 400 g pork fillet, cut into cubes
- 50 g pearl barley
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 300 g alcoholic apple cider
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 dried bay leaf
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3435.6 kJ / 821.2 kcal
- Białko
- 55.8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.4 g
- Błonnik
- 14.6 g
- Sód
- 505.6 mg
Alternatywne przepisy
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Beef stroganoff
35min
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Sausage and butter bean winter stew
25min
Pea and ham soup
2h 20min
Southern-style pork and bean casserole
40min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Pork with black bean sauce
30 min
Chicken cacciatore
50min
Irish stew
1h 30min
Beef "Burgundy"
40min