Pork and apple cider stew

Pork and apple cider stew

4.5 78 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • fresh sage leaves
    8
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • butter cut into cubes
    60 g
  • fennel bulb trimmed and thinly sliced
    ½
  • eschalots peeled and cut into halves
    4
  • shortcut bacon rashers cut into strips
    2
  • parsnip (approx.110 g), cut into pieces (2-3 cm)
    1
  • carrots (approx. 90 g), cut into pieces (2-3 cm)
    2
  • pork fillet cut into cubes
    400 g
  • pearl barley
    50 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 - 2 tsp
  • alcoholic apple cider
    300 g
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • dried bay leaf
    1
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • sea salt to taste
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 505.6 mg
Białko 55.8 g
Kalorie 3435.6 kJ / 821.2 kcal
Tłuszcz 33.6 g
Błonnik 14.6 g
Tłuszcz nasycony 18.4 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...