Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g olive oil
- 6 - 8 chicken thigh fillets (depending on size)
- 400 g canned crushed tomatoes
- 100 g dry white wine
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp dark brown sugar (optional)
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 red capsicum (approx. 220 g), deseeded, cut into slices
- 100 g fresh mushrooms, cut into slices
- 80 g pitted black olives (Kalamata or Spanish)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2260.3 kJ / 538.2 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1266.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef and pepper ragu
2 Std. 15 Min
Shepherd's pie
55min
Butter chicken
55min
Beef stroganoff
35min
Meatballs with tomato sauce
40min
Mongolian lamb hot pot
3sa 25 dk
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Pea and ham soup
2h 20min
Thai chilli chicken and basil
30 Min
Chicken and sweet corn soup
30 Min
Beef "Burgundy"
40min
Beef ragu
1 Std. 25 Min