Urządzenia i Akcesoria
Chickpea sundal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
dried chickpeas300 g
-
water plus extra for soaking1000 g
-
salt1 tsp
-
oil2 tbsp
-
cumin seeds½ tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
red onion½
-
dried bird's eye chillies2 - 4
-
fennel seeds1 tsp
-
shredded coconut1 tbsp
-
fresh curry leaves12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
382.6 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
601.7 kJ /
143.2 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chai masala tea
15 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Chaat masala
10 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Curried chicken rasam
50 min
Ala hodi (Potato curry)
40 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Peanut chutney
10 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Mango rice
35 min
Vegan tiramisu
3 godz. 20 min
Potato karakari
50 min