Urządzenia i Akcesoria
Chickpea sundal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
dried chickpeas300 g
-
water plus extra for soaking1000 g
-
salt1 tsp
-
oil2 tbsp
-
cumin seeds½ tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
red onion½
-
dried bird's eye chillies2 - 4
-
fennel seeds1 tsp
-
shredded coconut1 tbsp
-
fresh curry leaves12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
382.6 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
601.7 kJ /
143.2 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Slow cooked chickpeas (TM6)
26 godz. 5 min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 min
Gobi masala
30 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24 godz. 40 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Peanut chutney
10 min
Lassi
5 min
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Baked beans
13 godz. 25 min
Chai masala tea
15 min