Urządzenia i Akcesoria
Chickpea sundal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
dried chickpeas300 g
-
water plus extra for soaking1000 g
-
salt1 tsp
-
oil2 tbsp
-
cumin seeds½ tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
red onion½
-
dried bird's eye chillies2 - 4
-
fennel seeds1 tsp
-
shredded coconut1 tbsp
-
fresh curry leaves12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
382.6 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
601.7 kJ /
143.2 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curried lentils and steamed pumpkin
1 godz. 15 min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1 godz. 40 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Chaat masala
10 min
Pepper rasam
15 min
Peanut chutney
10 min
Amritsari dal
26 godz.
Potato karakari
50 min
Lemon rasam
40 min
Mango rice
35 min
Pilaf with fragrant tarka
1 godz. 20 min
Achari paneer murgh
1 godz. 5 min