![Chickpea sundal Chickpea sundal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89CB9CEF-34F4-4BF0-8EAC-02A6A51E53DE/Derivates/A7E2BF38-120E-4AE3-A3F9-F772443D01C1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g dried chickpeas
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tsp salt
- 2 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ red onion
- 2 - 4 dried bird's eye chillies
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tbsp shredded coconut
- 12 fresh curry leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 601.7 kJ / 143.2 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 382.6 mg
Alternatywne przepisy
Rajma (kidney bean curry)
45min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 Min
Curried chicken rasam
50 Min
Lentil curry (dahl)
30 Min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 godz. 15 min
Eggplant with burghul
55 Min
Savoury semolina
15 Min
Lemon rasam
40 Min
Pepper rasam
15 Min
Gobi masala
30 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Amritsari dal
26hod.