Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 500 g water
- 1 ½ tsp salt
- 300 g new baby potatoes, peeled and cut into halves (approx. 8)
- 2 pinches saffron
- 4 firm white fish fillets (see Tips)
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 20 g vermouth (see Tips)
- 20 g pouring (whipping) cream
- 50 - 80 g frozen peas, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 20 fresh mussels, debearded and cleaned (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1315.5 kJ / 313.2 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 703.1 mg
Alternatywne przepisy
Salt cod gratin
50 Min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15min
Cardamom and lime syrup cake
1h 35min
Vienna sausages with split pea soup
1h 10 min
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Fish soup
40 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Green mango shake
5 Min
Steamed snapper, black beans and rice
1h 10 min
Cream of mushroom soup
20 Min