Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g silken tofu, soft - medium
- 40 g potato starch
- 100 g daikon, peeled and finely grated (see Tips)
- 1 ½ tsp dashi powder (see Tips)
- 450 g water
- 60 g mirin
- 60 g Japanese soy sauce
- 150 g grapeseed oil, to fry
- 2 spring onions/green onions, finely sliced
- shichimi togarashi powder, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2468.3 kJ / 590 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 54.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 644.8 mg
Alternatywne przepisy
Brown rice
50 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1 godz. 45 min
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15min
Douhua (savoury bean curd)
10h 25min
Hainanese chicken and rice
1 Std. 50 Min
Douhua (soybean curd)
10h 25min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Sukiyaki
55 min
Oysters Mignonette
5min
Gwinganna mushroom and vegetable crêpes
45 min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 min