Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g silken tofu, soft - medium
- 40 g potato starch
- 100 g daikon, peeled and finely grated (see Tips)
- 1 ½ tsp dashi powder (see Tips)
- 450 g water
- 60 g mirin
- 60 g Japanese soy sauce
- 150 g grapeseed oil, to fry
- 2 spring onions/green onions, finely sliced
- shichimi togarashi powder, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2468.3 kJ / 590 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 54.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 644.8 mg
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken with rice
1h 50min
Cantonese Steamed Fish
40 min
Cherry pickin' gelato
4h 35 min
Spiced Vegan Pumpkin Cauliflower Soup
30 Min
Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)
2h 30min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Boba Cheesecake
6 godz. 45 min
Baklava cheesecake
25h 45min
Cauliflower hummus with green vegetables
1 Std.
Soula's Spanakopita
1j 35 menit
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1 Std.
Pumpkin and ginger soup
35 min