Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 800 g fresh boneless salmon fillet, skin removed if preferred (see Tips)
- 3 star anise
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 125 g white sugar
- 125 g sea salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- cold water, to rinse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 927.2 kJ / 220.8 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 4655.3 mg
Alternatywne przepisy
Chicken liver pâté
2h 20min
Pâtè with Riesling
3h
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Peking-style duck pancakes
8 Std. 50 Min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Wasabi mayonnaise
10min
Nam Jim
10min
Gin-cured ocean trout salad
30 godz. 20 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Steamed coconut and prawn soup
30 min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2hod. 50min
Beetroot and tequila cured salmon
24 godz. 20 min