![Anise-cured salmon Anise-cured salmon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C313541F-012F-43D2-A019-EBAFBDD45554/Derivates/F667576D-D279-40A4-9C2E-261DBB7E5A26.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 800 g fresh boneless salmon fillet, skin removed if preferred (see Tips)
- 3 star anise
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 125 g white sugar
- 125 g sea salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- cold water, to rinse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 927.2 kJ / 220.8 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 4655.3 mg
Alternatywne przepisy
Tomatoes with wasabi dressing
10min
Sicilian prawn salad
40 Min
Ginger paste
15 Min
Lamb Kibbeh
1 Std. 30 Min
Sunny gazpacho
25 Min
Cod with citrus butter
40 Min
Soufflé omelette with hot smoked salmon
25 Min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 min
Asian-style fish fillets
30 Min
Fresh fennel salad
10min
Fish and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 Min