![Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a9f9384a-27d9-41ce-9ee2-9d60d6ef42aa/Derivates/3fa36717-9f30-422d-9af2-70af1275e07c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g mixed dried mushrooms
- boiling water, for soaking
- 50 g carrot, cut into pieces
- 90 g tomatoes, cut into quarters
- 20 g olive oil
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp brown sugar
- ½ tsp ground ginger
- 1000 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g dried egg noodles
- 80 g fresh enoki mushrooms
- 50 g snow peas, cut into thirds
- 30 g tofu, cut into cubes (2 cm)
- 30 g celery, cut into pieces (1.5 cm)
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 1 tbsp white vinegar
- 20 g fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 884.8 kJ / 210.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1090.5 mg
Alternatywne przepisy
Soba noodle mee goreng
40 Min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 Min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 Min
Vegetarian chilli
1sa 5 dk
Yasai miso ramen
35 Min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Eggplant with burghul
55 Min
Soba noodle and tofu salad
35 Min
Pasta primavera
1u.
Miso soup
30 Min
Aglio olio e peperoncino
35 Min
Quick fix noodles
15 Min