Mussels in turmeric and ginger broth
TM6 TM5 TM31

Mussels in turmeric and ginger broth

4.7 (26 ocen)

Składniki

  • 3 spring onions/shallots, cut into halves
  • 2 garlic cloves
  • 2 fresh Kaffir lime leaves
  • 1 stalk lemongrass, cut into thirds
  • 20 g sesame oil
  • 5 cm piece fresh ginger, peeled
  • 1 cube palm sugar (1-2 cm)
  • 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
  • 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (opcjonalnie)
  • ¾ tsp ground turmeric
  • 400 g coconut milk
  • 500 g water
  • 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
  • 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
  • 1 tsp fish sauce
  • 20 g lime juice (approx. 1 lime)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1313.2 kJ / 312.7 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
11.5 g
Tłuszcz
24.3 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Błonnik
5.6 g
Sód
331 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy