Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (opcjonalnie)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 331 mg
Alternatywne przepisy
Miso chicken and rice
1 Std. 30 Min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Miso soup and sake seafood with rice
1 godz. 5 min
Hot and sour prawn soup
45min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Asian-style mussels
30min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Tom kha prawns
25 Min