![Mussels in turmeric and ginger broth Mussels in turmeric and ginger broth](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7a019698b0be0de2da569bc8841a051a/Derivates/0efbce2ad687cd00f488486de58db54184a8a1a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (opcjonalnie)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 331 mg
Alternatywne przepisy
Curry laksa
45 Min
Asian-style mussels
30 Min
Chicken drumsticks in spicy puttanesca sauce
2h 15 min
Tom kha prawns
25 Min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 Min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 Min
Fish soup
40 min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Sambal udang
50 Min
Miso salmon broth
40 min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min