![Mushroom stock paste Mushroom stock paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/722702c5-21fa-4bef-ab1f-cf371084d2e6/Derivates/3ee8ad81-8e94-4e16-a421-540c2f360ce8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried porcini mushrooms
- 400 g hot water
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 2 brown onions (approx. 280 g), cut into quarters
- 2 carrots (approx. 260 g), cut into pieces
- 250 g fresh mushrooms, cut into slices
- 50 g balsamic vinegar
- 40 g dried shiitake mushrooms
- 1 tbsp salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1200 g
- Kalorie
- 2416.6 kJ / 577.6 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 18.5 g
- Sód
- 7120.2 mg
Alternatywne przepisy
Crème caramels
7 Std. 45 Min
Soy milk
24h 30min
Gado gado
1 Std.
Vegan mayonnaise
15 Min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40min
Five spice powder
10 Min
Vegan butter
8 Std. 5 Min
Sautéed eggplant (300 g)
25 Min
Mushroom pâté
1 Std. 15 Min
Cashew cheddar cheese
3 Std. 10 Min
Mushroom soup
30 Min
Savory Rice Porridge (Congee)
35 Min