Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 1000 g potatoes, peeled and cut into pieces (2 -3 cm)
- ½ brown onion
- 2 garlic cloves
- 2 fresh bird's eye chillies, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 1 pandan leaf, tied into a knot
- ½ tsp fenugreek seeds
- 1 cinnamon quill
- ¼ tsp ground turmeric
- 5 fresh curry leaves
- 100 g coconut milk
- 100 g coconut cream
- 1 tsp salt, to taste
- 1 - 2 tbsp lime juice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 774.5 kJ / 184.3 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 391.8 mg
Alternatywne przepisy
Potato karakari
50 Min
Rajma (kidney bean curry)
45 Min
Bombay aloo
40 Min
Chhole (chickpea curry)
35 Min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 Min
Lentil curry (dahl)
30 Min
Sambhar
1 Std. 30 Min
Savoury semolina
15 Min
Gobi masala
30 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Potato and green pea curry
50 Min
Tomato and lentil dahl
35 Min