Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 1500 g water
- 400 g butternut pumpkin, flesh only, cut into cubes (1.5 cm)
- 210 g dried risoni pasta
- 40 g olive oil
- ½ tsp sea salt, plus extra to taste
- 30 - 40 g balsamic vinegar
- 50 g pitted Kalamata olives, drained and cut into slices
- 60 g sun-dried tomatoes, drained and cut into slices
- 100 g marinated artichoke hearts, drained and cut into pieces
- 15 g fresh basil leaves, roughly torn
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1265 kJ / 301 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 489.3 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Quinoa salad with mango salsa
1h
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 min
Mediterranean vegetable bake
50 min
Warm satay chicken salad
55 min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1sa 35 dk
Risoni salad with artichoke and feta
25 min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1sa 35 dk