Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 1500 g water
- 400 g butternut pumpkin, flesh only, cut into cubes (1.5 cm)
- 210 g dried risoni pasta
- 40 g olive oil
- ½ tsp sea salt, plus extra to taste
- 30 - 40 g balsamic vinegar
- 50 g pitted Kalamata olives, drained and cut into slices
- 60 g sun-dried tomatoes, drained and cut into slices
- 100 g marinated artichoke hearts, drained and cut into pieces
- 15 g fresh basil leaves, roughly torn
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1265 kJ / 301 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 489.3 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Mediterranean vegetable bake
50min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Aussie potato salad
1h 30min
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Quick veggie pasta salad
30min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 godz. 35 min
Mixed tomato and labne salad
24 Std. 20 Min
Filo spinach slice
55min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30min
Feta, spinach and potato frittata
1u.
Risoni salad with artichoke and feta
25min