Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), plus extra shaved, to serve
- 500 g water, plus extra for boiling
- 500 g carrots, cut into thin rounds (5 mm)
- 600 g zucchini, cut into cubes (1 cm)
- 1 egg
- 2 ½ tsp salt, plus extra to season
- 250 g plain flour
- 30 g eschalots
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 2 pinch ground black pepper
- 1 sprig fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1993 kJ / 474.5 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 2082.6 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Beetroot risotto
35 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Eggplant involtini with risotto
1 godz. 55 min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1sa 5 dk
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 Std. 25 Min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35min
Feta, spinach and potato frittata
1h