Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 8 sprigs mixed fresh herbs (e.g. rosemary, sage, thyme), leaves only, plus extra for garnishing
- 1500 g water
- 150 g quinoa, rinsed and drained
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 20 g sun-dried tomatoes
- 1 tbsp olive oil
- 15 pitted black olives, sliced
- 1 tbsp pickled capers
- 40 g pine nuts, toasted
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 6 mixed capsicums (small-medium), tops removed and deseeded
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1033.5 kJ / 246 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 336.6 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Vegetable lasagne
1 godz. 35 min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Minestrone
40 Min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Risoni salad with artichoke and feta
25 Min
Vegetarian chilli
35 Min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 Min
Feta, spinach and potato frittata
1 Std.
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min