Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 heaped tsp cumin seeds (10 g)
- 4 heaped tsp coriander seeds (10 g)
- 1 ½ tsp salt
- 30 g fresh coriander, plus extra to garnish
-
50
g fresh coconut flesh, cut into pieces (2-3 cm)
(opcjonalnie)
lub 3 heaped tbsp grated coconut (15 g) (opcjonalnie) - 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 300 g brown onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
-
½ - ¾
tsp ground cayenne pepper
lub 1 - 2 fresh green chillies (6-8 cm long), deseeded, if preferred - 1000 - 1200 g butternut pumpkin, deseeded, cut into 8 pieces with skin on
- 300 g dried lentils (green or brown)
- 1000 g water
- 250 - 300 g preserved roasted red capsicums, cut into pieces (1-2 cm)
- 130 g crème fraîche (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1504 kJ / 358 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 10.3 g
Alternatywne przepisy
Mexican chicken soup
30 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Spiced lentil vegetable soup
1 godz. 30 min
Tex-mex vegetable stew
1 godz. 15 min
Indian spiced sweet potato soup
25 Min
Hearty lentil chilli
50 min
Spicy cauliflower soup
20 min
Vegetable chilli
50 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Chorizo and bean winter warmer
1 godz. 30 min
Hearty seven vegetable soup
30 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min