Pumpkin and turmeric loaf

Pumpkin and turmeric loaf

3.8 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 portions

Składniki

  • coconut oil plus extra for greasing
    60 g
  • blanched almonds
    300 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
    3 sprigs
  • pumpkin peeled and cut into pieces (2-3 cm)
    450 g
  • eggs
    4
  • gluten free baking powder
    2 tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • ground turmeric
    1 tsp
  • apple cider vinegar
    1 tsp
  • coconut flour
    2 tbsp
  • pine nuts
    1 tbsp
  • pepitas for sprinkling
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 331.6 kcal / 1392.7 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 7.6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 321.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...