![Rendang curry Rendang curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9D8FB435-24C4-4BCD-9D91-3EAF199490C3/Derivates/f5677311-a57e-4683-8af9-ac14c1f2b842.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into thirds, deseeded if preferred
- ½ red onion, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- ¼ tsp ground turmeric
- 300 g coconut milk
- 100 g filtered water
- 500 g red potatoes (approx. 3 large potatoes), peeled and cut into chunks (3 cm)
- 6 fresh kaffir lime leaves
- 100 g green beans, trimmed and cut into halves or thirds
- 1 carrot (approx. 100 g), cut into julienne
- 1 red capsicum (approx. 100 g), cut into julienne
- 225 g fresh baby corn (see Tips)
- 1 tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- ½ tsp tamarind paste
- 1 tsp salt
- 1 lime, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1017.5 kJ / 242.2 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Soba noodle mee goreng
40p
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Pulled BBQ jackfruit
25 Min
Yasai miso ramen
35 Min
Tex-mex vegetable stew
1 Std. 15 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Vegetable chilli
50 Min
Potato and green pea curry
50 Min
Lentil bolognese
30min
Caribbean curry
40p
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min