![Fish ambul thiyal (Sour fish curry) Fish ambul thiyal (Sour fish curry)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1F98161E-20FE-4F99-AE54-92C0B7877493/Derivates/29918EE3-7CB0-408F-AB32-B3D3EAC6D31B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1060 g water
- 1 lime, juice only (approx. 20 g)
- 500 g firm white fish fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 tsp black peppercorns
- 2 tsp chilli powder
- 1 cinnamon quill
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 2 - 4 fresh green chillies, small, deseeded if preferred
- 10 - 12 fresh curry leaves
- 1 tbsp tamarind paste
- 100 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 2 - 3 pandan leaves (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 896 kJ / 213.3 kcal
- Białko
- 26.9 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 733.8 mg
Alternatywne przepisy
Goan prawn curry
25 Min
Potato karakari
50 min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 godz. 15 min
Baked masala fish
1 godz. 15 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Bengali fish cakes
1 godz. 20 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Biryani
1h 25 min
Balti coconut fish curry
50 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min