![Com ga rau thom (chicken with rice and mint) Com ga rau thom (chicken with rice and mint)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4BC4B67B-57FB-4FF2-872D-FF4CE1F6AF16/Derivates/881DF91A-AE10-4DF0-B031-2E8D0133ABE7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Chicken and rice
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus extra as required
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 4 skinless chicken breast fillets (approx. 700 g), cut lengthways into quarters
- 3 spring onions/shallots, cut into thin slices, to serve
- 20 fresh mint leaves (approx. 2 sprigs), to serve
- 100 g cucumber, cut into thin slices, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2160.8 kJ / 514.5 kcal
- Białko
- 46.1 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 3303.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean barbecue chicken with rice
45min
Thai noodle and seafood salad
50 min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 Min
Goi muc (squid salad)
45min
Chicken in yoghurt
30 min
Asian chicken noodle salad
45min
Asian dipping sauce
25 Min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Teriyaki salmon bowl
1h 15min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 min