![Sichuan pepper and chilli salt squid Sichuan pepper and chilli salt squid](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/326E8C1B-5917-4D39-8347-1A93E9B802B9/Derivates/DD869487-137F-4B67-AC1B-414B74285065.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pepper and chilli salt
- 4 tbsp sichuan peppercorns
- 1 tbsp sea salt flakes
- 1 tbsp dried chilli flakes
Squid
- 100 g potato starch
- 500 g whole medium squid (approx. 2), cleaned
- vegetable oil, for deep frying
- 2 - 3 sprigs fresh chives, cut into thin slices
- 2 lemons, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 722.6 kJ / 172 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1363.4 mg
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1 Std.
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 Std. 20 Min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Garlic prawns
25 Min
Asian-style mussels
30 min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25 Std. 40 Min
Fragrant whole barbecued fish
2 Std. 50 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Goi muc (squid salad)
45 Min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Prawn wontons
2h
Prawn and mushroom crepes
50 Min