Urządzenia i Akcesoria
Sichuan pepper and chilli salt squid
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
8 portions
Składniki
Pepper and chilli salt
-
Sichuan peppercorns4 tbsp
-
sea salt flakes1 tbsp
-
dried chilli flakes1 tbsp
Squid
-
potato starch100 g
-
whole medium squid (approx. 2), cleaned500 g
-
vegetable oil for deep frying
-
fresh chives cut into thin slices2 - 3 sprigs
-
lemons cut into wedges2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
1363.4 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
722.6 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chilli and garlic prawns
1 Std. 10 Min
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4 Std. 15 Min
Ginger chicken and crunchy noodle salad
30 Min
Fragrant pipis
30 Min
Pork belly ramen
4 Std. 10 Min
Prawn wontons
2 Std.
Tuna avocado bowl
45 Min
Miso fish with Asian greens
24 Std. 45 Min
Citrus seafood salad
1 Std.
Prawn and chicken laksa
40 Min
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Curry laksa
45 Min