Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pepper and chilli salt
- 4 tbsp sichuan peppercorns
- 1 tbsp sea salt flakes
- 1 tbsp dried chilli flakes
Squid
- 100 g potato starch
- 500 g whole medium squid (approx. 2), cleaned
- vegetable oil, for deep frying
- 2 - 3 sprigs fresh chives, cut into thin slices
- 2 lemons, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 722.6 kJ / 172 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1363.4 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1h 30min
Garlic prawns
25min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Nam Jim
10min
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4h 15min
Chicken banh mi
4 godz. 35 min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1 Std. 50 Min
Vindaloo pork
5 Std. 10 Min
Prawn balls with pickled vegetables
1 Std. 15 Min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Fragrant whole barbecued fish
2 Std. 50 Min
San bei ji (three cup chicken)
35min