Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dried chillies
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 270 g coconut milk
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 2 makrut lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 tsp tamarind paste
- 2 whole cloves
- ¼ - ½ tsp chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 1400 - 1600 g whole chicken, butterflied (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3636.8 kJ / 865.9 kcal
- Białko
- 73.1 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 62.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 864 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1h 30min
Curry laksa
45 min
Prawn and chicken laksa
40min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25h 40min
Thai beef salad
1 godz. 15 min
Beef rendang
6 godz. 20 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20 min
Thai-style grilled pork skewers
7h 25 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5 min
Turmeric lime chicken skewers
1h 30min