![Sun-dried tomato and pepita bread Sun-dried tomato and pepita bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2CDCC02D-673C-4291-A98D-FA730ED6A5EA/Derivates/FCE4FC09-CB7F-4BA8-9776-BF1A8B978E43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 80 g sun-dried tomatoes
- 140 g buckwheat groats
- 200 g brown rice
- 140 g arrowroot flour
- 40 g chia seeds
- 40 g pepitas
- 1 tsp xanthan gum
- 1 tsp salt
- 400 g water
- 1 tbsp coconut sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g olive oil
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 2 eggs
- 2 tsp tomato paste
- water, for sprinkling
- poppy seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1058.4 kJ / 252 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 258.9 mg
Alternatywne przepisy
Coconut and beetroot balls
40 Min
Sesame and chia seed loaf
2 Std. 20 Min
Seeded tahini crackers
1h 10min
Almond tortillas
1 godz. 30 min
Seed and nut bread
1 godz. 30 min
Gluten free plain flour
5min
Buckwheat and almond slider buns
1h 15min
Raw apple pie
3h 25min
Falafel crackers
40 Min
Pumpkin and turmeric loaf
1h 50min
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min
Buckwheat bread
2 godz. 5 min