Spiced fennel and silverbeet with fried eggs

Spiced fennel and silverbeet with fried eggs

4.3 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • fresh silverbeet (approx. 1 bunch), stalks removed, leaves cut into strips (2-3 cm)
    200 g
  • fennel bulb trimmed and cut into thin slices (1-2 mm)
    200 g
  • spring onions/shallots (approx. 70 g), trimmed and cut into quarters
    4
  • garlic cloves
    2
  • sumac
    1 ½ tsp
  • star anise
    2
  • soy sauce
    1 tbsp
  • avocado oil
    2 tbsp
  • water
    500 g
  • vine-ripened cherry tomatoes
    250 g
  • pumpkin seeds to serve (optional)
    1 tbsp
  • sunflower seeds to serve (optional)
    1 tbsp
  • eggs fried, to serve
    4
  • ground black pepper to season

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 233.3 kcal / 980 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 5.1 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 575.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...