Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh silverbeet (approx. 1 bunch), stalks removed, leaves cut into strips (2-3 cm)
- 200 g fennel bulb, trimmed and cut into thin slices (1-2 mm)
- 4 spring onions/shallots (approx. 70 g), trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tsp sumac
- 2 star anise
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tbsp avocado oil
- 500 g water
- 250 g vine-ripened cherry tomatoes
- 1 tbsp pumpkin seeds, to serve (optional)
- 1 tbsp sunflower seeds, to serve (optional)
- 4 eggs, fried, to serve
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 980 kJ / 233.3 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 575.8 mg
Alternatywne przepisy
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Thai green broccoli and spinach soup
25 Min
Curried lentils and steamed pumpkin
1 Std. 15 Min
Ala hodi (Potato curry)
40min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Spiced lentil vegetable soup
1 Std. 30 Min
Yasai miso ramen
35min
Fresh fennel salad
10 Min
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Rueben sandwich sauce
5 Min
Lentil and mint salad
3h 55min
Colcannon
40min