![Spelt and chicken salad Spelt and chicken salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2AA3C47F-E9DA-4908-B0F0-0E7F5E734FCC/Derivates/519F93BA-8B7F-481E-A3E5-87B733D6E1CC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 150 g spelt grains
- 200 g red capsicums, cut into piecs (approx. 5 mm)
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut in strips (approx. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 pinches ground pepper, plus extra to taste
- 40 g raw almonds
- 40 g eschalots
- 4 - 5 sprigs mixed fresh herbs (e.g. coriander, parsley), leaves only
-
20
g white wine vinegar
lub 20 g balsamic vinegar - 20 g freshly squeezed lemon juice (opcjonalnie)
- ground pepper, plus extra to taste
- 60 g rocket leaves
- 20 g pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Superfood salmon salad
1hod. 5min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1 godz. 30 min
Spring greens with grapefruit
30min
Mango salmon bowl
40min
Thai chicken wraps
40min
Zoodles with broccoli pesto
30min
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Asian-style fish fillets
30min
Moroccan chicken and couscous salad with sweet potato soup
45 Min
Quinoa salad with chicken and avocado
1hod. 15min