Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach dumplings
- 200 g frozen spinach leaves, thawed and well drained
- 70 g onion, cut into halves
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 60 g unsalted butter
- 130 g milk
- 250 g day old bread, cut into cubes (1 cm)
- 150 g mozzarella, cut into cubes (1 cm)
- 40 g plain flour
- 3 eggs
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch nutmeg
Tomato ragout
- 100 g onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 400 g canned tomatoes
- 10 g tomato paste
- 1 tsp sugar
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp sea salt, plus extra to taste
- 100 g water
- 250 g cherry tomatoes
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- fresh basil, leaves only, torn into pieces, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2492.2 kJ / 595.7 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1239.3 mg
Alternatywne przepisy
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 Min
Mediterranean pasta salad
50 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Fresh tomato tart
40 Min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1 Std.
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 Min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1hod. 25min
Caramelised leek and feta tart
2h 25min