Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pickled cucumber, cut into pieces (3-4 cm)
- 150 g carrots, cut into pieces (3-4 cm)
- 350 g raw beetroot, cut into pieces (3-4 cm)
- 500 g water
- 250 g potatoes, cut into small pieces (approx. 1 cm)
- 100 g frozen green peas
- 100 g sauerkraut (opcjonalnie)
- 50 g spring onions/shallots, cut into thin slices
- 2 - 3 sprigs fresh dill, plus extra to garnish
- 60 g oil
- 20 g white wine vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Cucumber soup
25min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Sauerkraut soup
50min
Orange grove beghrir with orange blossom yoghurt
4 Std. 50 Min
Beetroot salad with raita dressing
35min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Crunchy carrot salad
10min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 min
Zucchini soup
25min