Russian beetroot salad
TM5 TM6

Russian beetroot salad

4.0 (10 ocen)

Składniki

  • 150 g pickled cucumber, cut into pieces (3-4 cm)
  • 150 g carrots, cut into pieces (3-4 cm)
  • 350 g raw beetroot, cut into pieces (3-4 cm)
  • 500 g water
  • 250 g potatoes, cut into small pieces (approx. 1 cm)
  • 100 g frozen green peas
  • 100 g sauerkraut (opcjonalnie)
  • 50 g spring onions/shallots, cut into thin slices
  • 2 - 3 sprigs fresh dill, plus extra to garnish
  • 60 g oil
  • 20 g white wine vinegar (opcjonalnie)
  • 1 tsp salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
583 kJ / 139 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy