![Russian beetroot salad Russian beetroot salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154481.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pickled cucumber, cut into pieces (3-4 cm)
- 150 g carrots, cut into pieces (3-4 cm)
- 350 g raw beetroot, cut into pieces (3-4 cm)
- 500 g water
- 250 g potatoes, cut into small pieces (approx. 1 cm)
- 100 g frozen green peas
- 100 g sauerkraut (opcjonalnie)
- 50 g spring onions/shallots, cut into thin slices
- 2 - 3 sprigs fresh dill, plus extra to garnish
- 60 g oil
- 20 g white wine vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Spiced red wine pears
45 Min
Beetroot salad
10 min
Asparagus and broad bean salad
25 Min
Rhubarb and vanilla rhumba
25 Min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 Min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 Min
Raw cauliflower tabouli
30 Min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1h 20min
Baked spinach and feta mushrooms
35 min
Brussels sprouts with lime crumb
20 Min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 min