Wersje kompatybilne
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g macadamia nuts
- boiling water
- 630 g water
- 12 raw baby beetroots with leaves attached for salad (2-3 bunches baby beetroots)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- 20 g freshly squeezed lime juice
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to season
- 1 - 2 oranges, segmented
- 1 - 2 tbsp dukkah (see Tips)
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2320.5 kJ / 554.6 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 45.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 258.5 mg
Alternatywne przepisy
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25 min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45 min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Silverbeet and mushroom tart (Diabetes)
1sa 35 dk
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Warm satay bowl
1h 10 min
Mango salmon bowl
40 min
Capsicum chicken and summer squash (Diabetes)
40 min