Pecan, apple and carrot pudding

Pecan, apple and carrot pudding

4.5 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

Pudding
  • butter for greasing
  • pecan nuts plus extra for garnishing
    80 g
  • carrot cut into pieces
    80 g
  • red apple core removed and cut into quarters
    130 g
  • raw sugar
    2 tbsp
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • ground cinnamon plus extra to sprinkle
    ½ tsp
  • ground allspice
    ½ tsp
  • eggs
    2
  • cornflour
    20 g
  • baking powder
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch
  • water
    1200 g
Syrup
  • pouring (whipping) cream
    70 g
  • raw sugar
    50 g
  • natural vanilla extract
    ¼ tsp
  • water
    1 tbsp
  • butter cut into cubes
    40 g
  • star anise
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 833 kcal / 3485.3 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 63.2 g
Węglowodany 62.8 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 22.4 g
Sód 379.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...