Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- butter, for greasing
- 80 g pecan nuts, plus extra for garnishing
- 80 g carrot, cut into pieces
- 130 g red apple, core removed and cut into quarters
- 2 tbsp raw sugar
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon, plus extra to sprinkle
- ½ tsp ground allspice
- 2 eggs
- 20 g cornflour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
- 1200 g water
Syrup
- 70 g pouring (whipping) cream
- 50 g raw sugar
- ¼ tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp water
- 40 g butter, cut into cubes
- 2 star anise
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3485.3 kJ / 833 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 63.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 379.6 mg
Alternatywne przepisy
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1h 30min
White chocolate and coconut rice pudding
35min
Apple and date cake
1h 30min
Spiced oranges and dates with yoghurt cream
30min
Peaches in white wine syrup
4h
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Fish pie with cauliflower mash
1h 15min
Zucchini slice
45min
Poppy seed and apple cake
2h 10min
Fennel, date and nut bread
1h 15min
Double ginger and pear cake
1h 35min
Apricot macadamia biscuits
40min